Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Po čelním střetu na obchvatu Jablunkova museli hasiči zraněné vyprošťovat z vraků

Jablunkov |

Pět zraněných si vyžádala dopravní nehoda, která se stala v neděli večer na silnici I/11 v Návsí u Jablunkova. Po půl osmé se tam čelně srazila dvě osobní auta.

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Informaci o nehodě obdrželo operační středisko hasičů, v neděli 23.7.2023 pět minut po půl osmé večer. Na místě události zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice v Třinci, spolu s ní i jedna dobrovolná jednotka z obce Jablunkov. Přítomna byla rovněž Zdravotnická záchranná služba (ZZS) a Policie ČR. Hasiči, ihned, po příjezdu na místo události zajistili obě havarovaná vozidla proti požáru. Při čelním střetu dvou osobních vozidel došlo ke zranění pěti osob, z nichž tři osoby museli hasiči, za pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, postupně, vyprostit. Během vyprošťovacích prací poskytli hasiči zaklíněným osobám předlékařskou pomoc a po vyproštění byli zranění předáni do péče ZZS. 
Ladislav Lang, mluvčí ZZS MSK: "Osmadvacetiletá žena zůstala zaklíněná ve vozidle a byla vyproštěna zasahujícími hasiči. Při nehodě utrpěla zranění hlavy, břicha, zad a levé dolní končetiny. Byla zajištěna krčním límcem, pánevním pásem a uložena do podtlakové matrace. Po ošetření zranění a podání léků byla převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě, kde byla předána zdravotníkům na oddělení Urgentního příjmu. Třiatřicetiletá žena byla zraněná v oblasti levé ruky a pravé nohy. Také byla zajištěna krčním límcem a zraněné končetiny byly zajištěny vakuovými dlahami. Po podání léků a dalších úkonech první pomoci byla následně převezena na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Třinci. Pětatřicetiletý muž rovněž zůstal zaklíněný ve vozidle a musel být vyproštěn. Po ošetření oděrek v obličeji byl s podezřením na otřes mozku převezen na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Ostravě. Dalšími zraněnými byl pětiletý chlapec a tříletá dívka. Chlapec byl zraněný v obličeji a prvotní vyšetření ukazovalo i na možné poranění břicha, holčička v době zásahu záchranářů nejevila známky poranění. Obě děti byly převezeny k dalšímu vyšetření a ošetření do nemocnice v Třinci a předány na chirurgické ambulanci."
Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Hasiči rovněž na místě události poskytli rodinným příslušníkům jednoho z řidičů, kteří se dostavili na místo nehody, psychologickou pomoc. Po ukončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid a následné zprovoznění vozovky, která byla po dobu zásahu složek IZS, po dobu několika hodin, zcela uzavřena."

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR MSK: "Řidička (ročník 1994) motorového vozidla VW Golf jedoucí ve směru na Třinec z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměrného jízdního pruhu, kde se čelně střela s vozidlem VW Passat jedoucím směrem na Mosty u Jablunkova. Ve vozidle Passat spolu s řidičem cestovaly další 3 osoby, všichni utrpěli zranění, stejně jako řidička Golfu, a byli záchranáři převezeni do nemocničních zařízení. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Komunikace byla po dobu šetření nehody a úklidu vozovky uzavřena a doprava byla svedena na objízdné trasy, provoz byl obnoven krátce před 23. hodinou. Provedená dechová zkouška u řidičky byla negativní, u řidiče byl nařízen odběr krve v nemocničním zařízení."

Nahlásit chybu


K tématu

11leté dítě se v Ostravě srazilo s autobusem, chlapec neměl přilbu a těžce se zranil

23. května 2023 10:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Vážná, život ohrožující zranění, utrpěl jedenáctiletý chlapec na kole, kterého v pondělí 22. května večer ošetřovali záchranáři po střetu s autobusem v Ostravě. Nehoda se stala okolo půl sedmé večer.

Řidič autobusu v Opavě prudce brzdil, cestující na vozíku se zranil

19. května 2023 19:44 | Opava | Jiří Cileček

Policie hledá svědky dopravní nehody, při které byl nucen řidič linkového autobusu v Opavě prudce brzdit. Při události se zranil cestující na invalidním vozíku. Auto, na které řidič autobusu reagoval, aby zabránil kolizi, mezitím z místa ujelo.

Most přes Olši u obce Návsí dostane nový povrch včetně hydroizolace

10. srpna 2023 13:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ředitelství silnic a dálnic chystá opravu mostu přes řeku Olši na silnici I/11 v katastru obce Návsí na Frýdecko-Místecku. Rekonstrukce za zhruba 8,5 milionu korun bez DPH začne v pondělí 14. srpna. Práce potrvají 12 týdnů během částečné uzavírky páteřní komunikace vedoucí na Slovensko.


Policisté zakročili proti mladíkovi, který si vykračoval poblíž šampionátu s kuličkovým samopalem

Dnes 13:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jak postupují policisté proti podezřelému s dlouhou střelnou zbraní si mohl na vlastní kůži vyzkoušet 18letý mladík z Ostravy. Nedaleko haly, kde se právě odehrává hokejové mistrovství světa, procházel s airsoftovou maketou samopalu.

Budoucí zdravotníci skládali praktické maturitní zkoušky

Dnes 10:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Studenti středních zdravotnických škol skládali praktické maturitní zkoušky v Nemocnici Třinec.

Policisté zachránili život opilého muže, kterého doma málem udusila spálená večeře

Dnes 10:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvojice ostravských policistů vyjela 14. května večer k zásahu do Opletalovy ulice v Porubě, kde lidé ohlásili kouř vycházející z jednoho bytu.

Na Lodičkách v Karviné se konal triatlon Boženy Němcové. Jednou z disciplín bylo veslování

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon. Jednou z jeho disciplín bylo veslování, podívejte se na reportáž.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.


Světlo a kořeny novojičínského rodáka na Staré poště

Stará pošta nabízí v květnu výstavu všestranného výtvarníka, novojičínského rodáka, Antonína Gavlase. Její název “Kořeny světla” odkazuje na jeho rodiště a na hlavní princip jeho tvorby.

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

17. května 2024 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

17. května 2024 13:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Po čelním střetu na obchvatu Jablunkova museli hasiči zraněné vyprošťovat z vraků
Vydáno 24. července 2023 11:37, Jablunkov, Libor Běčák
Pět zraněných si vyžádala dopravní nehoda, která se stala v neděli večer na silnici I/11 v Návsí u Jablunkova. Po půl osmé se tam čelně srazila dvě osobní auta.

Zásah záchranářů u nehody v Návsí. Foto: HZS MSK

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Informaci o nehodě obdrželo operační středisko hasičů, v neděli 23.7.2023 pět minut po půl osmé večer. Na místě události zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice v Třinci, spolu s ní i jedna dobrovolná jednotka z obce Jablunkov. Přítomna byla rovněž Zdravotnická záchranná služba (ZZS) a Policie ČR. Hasiči, ihned, po příjezdu na místo události zajistili obě havarovaná vozidla proti požáru. Při čelním střetu dvou osobních vozidel došlo ke zranění pěti osob, z nichž tři osoby museli hasiči, za pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, postupně, vyprostit. Během vyprošťovacích prací poskytli hasiči zaklíněným osobám předlékařskou pomoc a po vyproštění byli zranění předáni do péče ZZS. 
Ladislav Lang, mluvčí ZZS MSK: "Osmadvacetiletá žena zůstala zaklíněná ve vozidle a byla vyproštěna zasahujícími hasiči. Při nehodě utrpěla zranění hlavy, břicha, zad a levé dolní končetiny. Byla zajištěna krčním límcem, pánevním pásem a uložena do podtlakové matrace. Po ošetření zranění a podání léků byla převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě, kde byla předána zdravotníkům na oddělení Urgentního příjmu. Třiatřicetiletá žena byla zraněná v oblasti levé ruky a pravé nohy. Také byla zajištěna krčním límcem a zraněné končetiny byly zajištěny vakuovými dlahami. Po podání léků a dalších úkonech první pomoci byla následně převezena na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Třinci. Pětatřicetiletý muž rovněž zůstal zaklíněný ve vozidle a musel být vyproštěn. Po ošetření oděrek v obličeji byl s podezřením na otřes mozku převezen na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Ostravě. Dalšími zraněnými byl pětiletý chlapec a tříletá dívka. Chlapec byl zraněný v obličeji a prvotní vyšetření ukazovalo i na možné poranění břicha, holčička v době zásahu záchranářů nejevila známky poranění. Obě děti byly převezeny k dalšímu vyšetření a ošetření do nemocnice v Třinci a předány na chirurgické ambulanci."
Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Hasiči rovněž na místě události poskytli rodinným příslušníkům jednoho z řidičů, kteří se dostavili na místo nehody, psychologickou pomoc. Po ukončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid a následné zprovoznění vozovky, která byla po dobu zásahu složek IZS, po dobu několika hodin, zcela uzavřena."

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR MSK: "Řidička (ročník 1994) motorového vozidla VW Golf jedoucí ve směru na Třinec z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměrného jízdního pruhu, kde se čelně střela s vozidlem VW Passat jedoucím směrem na Mosty u Jablunkova. Ve vozidle Passat spolu s řidičem cestovaly další 3 osoby, všichni utrpěli zranění, stejně jako řidička Golfu, a byli záchranáři převezeni do nemocničních zařízení. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Komunikace byla po dobu šetření nehody a úklidu vozovky uzavřena a doprava byla svedena na objízdné trasy, provoz byl obnoven krátce před 23. hodinou. Provedená dechová zkouška u řidičky byla negativní, u řidiče byl nařízen odběr krve v nemocničním zařízení."

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/jablunkov/11000038369/po-celnim-stretu-na-obchvatu-jablunkova-museli-hasici-zranene-vyprostovat-z-vraku